Samtaler med mor #1

Det hender at jeg og mor minnes rare tider med meg når jeg var ung. Jeg husker nesten ikke noe av det fra da jeg var 4 – 5 år. Bare bruddstykker så min mor forteller i blant rare ting og hendelser jeg gjorde. En gang husker jeg hvertfall såpass at jeg snek meg inn i bilen til min far. Jeg var ikke mer enn 4 eller 5. Han sku avsted til en plass som heter Brevik å gjøre en jobb med den ene bror min. Jeg ville være med, men fikk egentlig ikke lov da. Så da var det bare å snike seg bak i bilen ved sementsekker eller hva det enn var. Da vi kom fram så ble jeg oppdaget så klart. Pappa hadde da ikke tid til å sende meg hjem igjen så jeg fikk bli. Damen som bodde i huset min far og bror sku hjelpe sa det var greit at jeg kom inn til henne. Pappa var litt sånn i tvil, men han tillot det ettersom hun selv ønsket det. Hun hadde saft og kjeks og det fikk meg til å holde meg i ro sa min mor som heller ikke var blid på meg. (Ha ha)

Mens vi fremdeles satt ved bordet å spiste kjeks sammen stilte jeg moren til Veronica flere spørsmål. Jeg lurte hvertfall på hvorfor hun var så trist hele tida. Altså jeg forsto jo ikke at jeg stilte merkelige spørsmål i forhold til min alder og ting jeg egentlig ikke sku ha visst da. Jeg hadde spurt henne om halssmykket hun hadde. Den glitret og jeg lurte på hvorfor Veronica ikke brukte det siden det var hennes og hvorfor hun aldri var ute og lekte med de andre barna i gata. Hun ble visst litt forvirret over det hele. Hun ble såpass utilpass at hun ikke helt visste hvordan hun sku fortelle alt dette til min far. Hun bestemte seg bare for å finne noen leker til meg. Noen hun hadde satt vekk i noen esker ute i boden. Jeg ble jo sittende ved bordet en liten stund å vente og jeg husker at hun kom. Jenta som aldri var ute. Bare et par år eldre enn meg og hun hadde et rom vi kunne leke i. Vi gikk til det rommet trur jeg. Leka og masse greier.

Da dama kom tilbake var jo jeg selvfølgelig vekk fra bordet, sa min mor. Og det igjen skapte jo litt panikk, men min far og bror hadde ikke sett at jeg hadde gått ut noen plass så jeg måtte jo være inne. Så min far og bror ble med henne inn for å finne meg. De fant meg da på rommet etter å ha leitet overalt bortsett fra det ene rommet damen ikke ville inn i. Damen ble jo sikkert helt fra seg som i tillegg var skråsikker på at den døren var låst og ingen hadde vært der på 2 år. Jeg fikk jo beskjed av far og gå å sette meg ved bordet igjen for han visste hvertfall ikke hva han sku si til damen. Hun hadde jo fått litt sjokk for hvordan kunne lille meg vite alt dette? Hennes datter hadde jo vært dø i 2 år så hvordan var det mulig? Jeg forklarte jo bare at jeg lekte med henne. Jeg mener min mor å sa at jeg hadde spurt damen om å få komme tilbake å leke med Veronica senere. Pappa hadde da ringt min mor fra en telefonkiosk i nærheten (så klart lenge føre mobiler ble vanlige) og fortalt alt detta. Min far kunne ikke annet enn å le mens min mor kjeftet. Han hadde sagt at den ungen der er merkelig så sånn er det bare med den saken.

Sånn i senere tid har da min mor fortalt at den lille jenta allerede hadde vært død et par år da hun hadde druknet. Alt var visst en tragisk ulykke. Kvinnen hadde jo forstått at jeg var veldig spesiell da og min far bare lo og ristet på hode for han visste jo hvor dette kom fra. Min oldemor var akkurat som meg. Jeg kunne snakke med døde mennesker. Det hadde både han og resten av familien min forstått.

5 kommentarer

  1. Hei ny her jeg bare lurte på hvor ofte det blir lagt ut? Kjempe spennende innhold og jeg har anbefalt dette videre! Lykke til, til dere!

    Likt av 1 person

  2. Hei Potteplante!

    Så koselig, tusen takk!

    Jeg prøver på hvertfall 1 gang i uka, men noen ganger kan jeg ha 3 dager på rad. Litt hva jeg kommer over og har energi og tid til.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s