Min Reise

«Into the darkness I chase demons and ghosts so I can go back into the light with my soul.»

Jeg vil reise rundt i Norge. Besøke de mest omtalte plassene. Har ikke hatt muligheten grunnet jobb osv. Jeg er bare kjent med ting her jeg er. Det er flere plasser enn de mest kjente da men. Jeg vil utfordre meg selv. Se hva jeg orker og tåler. Jeg finner flere plasser vanskelig å gå til. På sykehuset bruker jeg helst å høre på spotify. Hjelper meg med å fokusere på andre ting.

Det er mange som har vært her på Lier. Eller Lier Asyl og Lier Psykiatriske Sykehus som det egentlig heter. Sykehuset åpna dørene sine og tok imot sine pasienter i 1926 en gang. Ble stort sett øde på 80 tallet da de stengte med flere av bygga. Utrolig fengslende historie rundt bygget. Men som mange andre bygg og steder så finnes det like fasinerende historier.

Brekkeparken i Skien. Den Grå Dame. Vel, her har jeg faktisk vært! Jeg var der med skoletrinnet. Trur det var 6 klasse. Jeg kan faktisk ærlig si det er mer enn bare frøken Grå der. Men jeg følte meg ikke truet hvertfall. Lang tid tilbake så husker ikke så godt. Mye lyd der. Ikke så veldig mye huset i seg selv, men plassen. Gammel tung energi som ligger å lurer. Artig plass for de som er interesserte.

Dalen Hotell. Enda en grå dame jeg har lyst til å finne. Hun skal angivelig gå igjen fordi hun var gravid da hun kom dit på sommeren, men når hun da reiste på høsten så reiste hun uten barnet sitt. Barnet skal da etter historien ha blitt funnet død i sengen på rommet. Rom nr 17. Alt dette skal ha skjedd på 1800 tallet. Damen det gjaldt ble siktet for mordet, men det skjedde aldri noe for de rakk ikke. Hun skal da ha tatt selvmord føre hun fikk straffen sin. Så da går hun igjen på hotellet i sorg sier dem.

Tonjer fyr i Haugesund. Sjøfolk og tyskere skal ha omkommet rundt plassen. Jeg har vært i Haugesund flere ganger, men aldri fått muligheten til å ta turen dit. Men nå står den på lista mi så dit skal jeg.

Nes Kirkeruiner. Det berømte skiltet som henger der. Kirka er gammel. Opprinneling fra 1100 tallet. I 1567 så brant det ned, men ble bygd opp igjen. Så da i 1697 så ble den utvidet til korskirke og siste reise for kirken ble i 1854 da den brant ned og aldri satt opp på nytt.

Jeg vil ta disse reisene ikke bare for å oppleve de spesifikke plassene, men også for selve reisen. Må bli min reise. Me, myself and I. Kanskje jeg åpner meg nok nå til å finne nye ting langs veien. Delen av meg som har vært borte så lenge.

Jeg er vel ikke den eneste som har tenkt eller gjort det samme vil jeg tru. Et sted må jo galskapen begynne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s